Как градинският хамак ще ви стимулира да прекарвате повече време на открито

735
0
Сподели:

Как градинският хамак ще ви стимулира да прекарвате повече време на открито„Хамакът може да ви спести посещенията при психолог” – не е ясно кой е авторът на тези думи, но ви уверяваме, че това твърдение по никакъв начин не е преувеличено. Удобният градински хамак ще ви позволи да се отпуснете, да намалите стреса и да се заредите с прилив на енергия. Той е стилен аксесоар за двора, който ще ви стимулира да прекарвате повече време на открито през топлите месеци.

По какви критерии трябва да се избира хамака?

Хамакът не се среща само в една разновидност, въпреки че за болшинството хора той е просто люлка от мрежа или плат, завързана на стеблата на две съседни дървета. Предвид наличието на различни модификации и дизайни, изборът на чудесен модел би могъл да се окаже не чак толкова проста задача.

Съвременните хамаци се отличават помежду си по следните параметри:

  • Размер;
  • Вид на използвания материал;
  • Метод на фиксиране;
  • Конструктивни особености;
  • По устойчивост на натоварване – товароносимост.

Що се отнася до дизайна и вида на хамаците, най-разпространени си остават висящите модели. За окачването им се използват клоните на здрави дървета и специално изградени колони. Тъй като не във всеки двор има близко разположени дървета с нужната устойчивост на натоварване и височина, специално създадените носещи конструкции са често единствен вариант.

Ако хамакът се избира за вила, където ще бъде използван главно през уикендите, то модел с рамка ще се окаже по-удобна и рентабилна опция. Тези дизайни са лесни за сгъване и прибиране, така че да не стават жертва на кражба и да не се повреждат под влиянието на дъждове и силно слънце. Те са и по-удобни за транспортиране в багажник на автомобил.

Хамакът-кресло е една страхотна опция за двора на семейната ви къща и за вилата. Този модел създава почти аналогично удобство при използване, но е доста по-практичен. Не се нуждае от носеща колона, на която да се закачи, защото е прикрепен към собствена метална конструкция. Това го прави използваем на различни места в дворното пространство.

С мрежа против комари или без?

Времето, прекарано сред природата е страхотен начин да се освободим от стреса и презаредим батериите, но то може да се окаже причина и за лошото ни настроение. Насекомите са способни да вгорчат сериозно живота ни, затова някои производители оборудват своите хамаци с мрежи против насекоми. Такъв модел ще намерите на ниска цена в каталога на магазин Giga.bg.

Мрежата се превръща в балдахин, създаващ едно защитено пространство. По желание може да се остави отворена от едната страна или да се премахне напълно. Градинският хамак с мрежа е най-доброто решение за места с постоянно присъствие на комари, както и за деца и възрастни с алергия при ужилване от пчели и оси.

В никакъв начин не пренебрегвайте материала, от който е направен хамака. Той определя здравината на изделието и неговата устойчивост на голямо натоварване. Препоръчваме да изберете продукт с голяма товароносимост – до или над 120кг. Той може да се използва както от деца, така и от възрастни.

Наличието на здрави метални карабинери за окачване на хамака е плюс. Дори ако люлката е окачена на ниско разстояние от земята, нейното откачване би могло да доведе до сериозно нараняване. Цветът на изделието – тук изборът е изцяло ваш, в зависимост от личния ви вкус и цветовата гама на останалите градински мебели.

Източник: www.giga.bg

Сподели: