Къмпинг оборудване за онези, които не искат да се отказват от своя комфорт

1697
0
Сподели:

къмпинг оборудванеДа избягаш от големия град и да се слееш с природата е най-добрата почивка за много хора – далеч от цивилизацията, чист въздух, тишина, палатка, огън и изключен телефон. За други това е истинско мъчение. Ако не искате да се лишите от комфорта си, но ви се ходи на къмпинг, то следващите редове са специално за вас. Съвременното къмпинг оборудване, предлагано онлайн от магазини като Онтайм ще промени изцяло представите ви за отшелническо летуване.

Какво е нужно за да се чувствате комфортно?

Вероятно някога преди много години сте къмпингували и сте останали с лоши спомени – спането е неудобно, няма душ, хапещи комари, телефонът е без батерия… Всъщност какво е нужно, за да се чувстваме комфортно? Меко легло, удобен стол, горещ душ, прясно сварено кафе, възможност за използване на електронни джаджи?

Всичко това е напълно възможно извън цивилизацията, благодарение на модерното къмпинг оборудване. Къмпингът изисква кола, което означава, че можете да вземете много полезни и функционални неща, които ще направят вашата почивка удобна. От богатия асортимент на Онтайм подбрахме някои елементи от оборудването, които ще ви помогнат да се почувствате като у дома си сред природата и да извлечете максимума от своята почивка.

Надуваем дюшек

Почивката е идеална възможност да се наспите добре, но спането под открито небе носи някои неудобства. Колкото и модерна и комфортна палатка да носите със себе си, твърдият под ще ви пречи да заспите бързо и дълбоко. Надуваемият дюшек осигурява комфорта на меко легло, а освен това той е компактен, когато е в изпуснато състояние.

Дюшеците с въздух варират като дебелина, достигайки 10 сантиметра. Ако въпреки това отказвате да спите на земята или не искате децата ви да спят по този начин, на пазара се предлагат чудесни сгъваеми походни легла. Спалният чувал и удобна надуваема възглавница са също задължителен елемент на комфортното къмпинг оборудване. Надуваемите възглавници и тези с еластична пяна са за предпочитане, защото се чистят лесно и не задържат влага.

Кухненско и защитно оборудване

Най-приятните мигове сред природата са прекарани в приготвяне и изяждане на големи количества храна. Обезателно намерете място в багажника за качествен газов котлон, скара на дървени въглища и задължително сгъваема маса и столове. Прибори и посуда също ще са ви нужни.

Не бива да тръгвате към дива дестинация без да сте се снабдили с фенери с различна сила на светене и защита срещу досадните комари. Изберете осветители, базирани на LED технологията, защото имат голям капацитет на светене и нисък разход на енергия. Ръчни, статични, челници – всичко това ще ви е необходимо.

Срещу досадните хапещи твари има много ефективни решения – от репелентни лепенки и спрейове, до инсектицидни лампи. Не се правете на герои, а се постарайте да се предпазите от ухапването на комарите. Тези кръвосмучещи паразити са преносители на голям брой изключително тежко протичащи заболявания.

Къмпинг оборудване без удобни мебели не може да предизвика интереса на любителите на удобствата, затова шезлонги, надуваеми фотьойли и дивани, се радват на небивал интерес. На тях можете да се отпуснете, докато си пиете кафето, бирата и всяко друго любимо питие. И за да не се откъсвате напълно от цивилизацията, задължително носете със със себе си Power Bank зарядно устройство за мобилни телефони, притежаващо нужния ви капацитет на зареждане.

Сподели: