Забавления в Цигов чарк

3672
0
Сподели:

Забавления в Цигов чаркЦигов чарк е не просто приятно място за почивка във вила или хотел, но и предлага забавления за тези, които решат да го посетят. Планинските върхове в близост – Голяма Сюткя и Елин Връх са идеални за походи през лятото. Имат изградени еко пътеки, както и много места, подходящи за отмора и хранене по време на изкачването. Много туристи идват с велосипедите си и се наслаждават на планинското колоездене, някои от вилите дори предлагат такива под наем. Местността е привлекателна и за офроуд маниаците.

Яз. Батак, на който е разположен Цигов чарк, може да предложи цяла гама от забавления – кану каяк, наем на моторна, рибарска лодка или яхта, идеален е за риболов поради многото видове риба, които се срещат в него –толстолоб, червенопера, таранка, шаран, кефал и др. В близост до Цигов чарк има конна база, където можете да пояздите.
Местността около Цигов чарк е много известна сред ловуващите. Има три дивечовъдни стопанства, като по-голям интерес сред ловуващите е едрият дивеч – дива свиня, коза, сръндака, елен.

През зимата курортът привлича туристи със ски пистата си, дълга 1200м и пистата за ски бягане с внушителните си 20км.В Цигов чарк има множество ресторанти с добри готвачи, много от които предлагат типичната родопска кухня с екологични продукти. Нощни клубове има във Велинград, но ако желаете да посетите такъв, шофьорът ви не бива да пие – разстоянието е около 20км. Цигов чарк никога не е бил предвиден за такива начини на забавление, поради което подобни заведения липсват, с изключение на един два бара към хотели, които работят до по-късно.

Пожелавам ви приятно прекарване

Сподели: