Пикник в района на Цигов чарк

908
0
Сподели:

пикник Цигов ЧаркСигурно много пъти ви се е случвало да имате само един свободен ден в края на седмицата и да се чудите какво да направите с него. Курортът предлага много варианти за това, но все такива, от които бихме могли да се възползваме и през седмицата. Според мен няма нищо по-хубаво от един прекрасно прекаран ден сред природата, с кошница хубава храна и бутилка вино, с приятели или пък с любим човек.

И ако ме питате за най-подходящото място за това – разбира се, че няма по-хубави и китни полянки от тези в района на Цигов чарк. Ако искате на сенчица, ако искате на припек, ако искате около вода – възможности много. Не всички обаче са любители на приготвените в домашни условия сандвичи, за тях идеален вариант е барбекю сред природата. Вече даже продават такива скарички за еднократна употреба, палите огън на подходящо за това място – добре е до вода – и печете, каквото ви се иска: пържолки, риба, зеленчуци, гъби, царевица. Е, ще трябва да има някой, който да се върти около скарата и да се поопуши.

Но нали знаете как е с удоволствията – винаги трябва да има някой, който да се погрижи за тях. Като човек, близък до природата, държа да отбележа, че ако изберете втория вариант, трябва много да внимавате да запалите огъня на подходящо и безопасно за гората място, както и когато привършите, да полеете огнището обилно с вода. Сигурен съм, че преживяването и районът толкова ще ви харесат, че на тръгване ще се поогледате за някой хубав хотел или вила в Цигов чарк, за да се върнете пак – този път за по-дълго.

Сподели: