Една почивка в Малта – кои плажове да посетим

Сподели:

почивка в МалтаНай- добрият начин да посетим Малта е с чартърна почивка в Малта. Полетът е много кратък – около час и 40 мин.

Малта е един наистина доста малък остров. За такъв, обаче е доста добре уреден. Има автобуси от и до всяка точка на острова и те са много редовни, но това в общи линии означава на точно 20-25 мин, което все пак си е загубено време. След като пристигнете е най- добре да наемете кола под наем.

Основните неща (освен разбира се барове, нощен живот, гмуркане и тн), които са наистина интересни са безбройните останали от времето на рицарите крепости, монолитите, които са по- стари от пирамидите, и разбира се плажовете.

Ако започнем отзад напред- всички плажове са наистина страхотни, но в зависимост от дължината на вашия престой едва ли ще имате време да ги обиколите всичките. Най- забележителни са Golden Bay, Melieha Beach, Paradise Bay.

На съседния миниатюрен остров Комино (той е наистина миниатюрен стига се само с не много големи лодки, няма пътища и автомобили и има един единствен хотел) се намира забележителен плаж, или по- скоро лагуна, наречена Синята лагуна. Горещо препоръчваме!

На средния по големина остров Гозо се намира известния с червения си пясък плаж Red Beach.

Най- голям от всички плажове (до колкото нещо в Малта може да се нарече голямо) е плажа в Мелиеха. Той е с най- дългата плажна ивица от всички. Въпреки, че в близост има пристанище плажът има ситен бял пясък и абсолютно кристално сини води.

Който и плаж да посетите в Малта няма да съжалявате!

Сподели: