Места, които не можете да посетите, дори и да искате

2527
0
Сподели:

Зона 51Северна Корея

Разбира се – доскоро територията на държавата беше просто черно петно на интернет картите. Макар и да можете да отидете там, ще трябва да посетите стриктно изготвения туристически план, придружени неизменно от туристически гидове. По-голямата част от страната е недостъпна за туристи.

Къде бихме отишли, ако можехме: в мистериозната стая 39 в Пхенян – част от тайна правителствена организация, за която се смята, че е замесена в редица незаконни дейности.

Тайните архиви на Ватикана

Собственост единствено на Папата, те съдържат документи, които църквата е събирала в продължение на векове, разположени в над 2 километра рафтове. Въпреки думата „тайни“ в името си, всъщност това е библиотека, съдържаща проучвания и част от тях са достъпни за хора, които получат разрешение от папата. Ако успеете да влезете, можете да вземете със себе си само химикал и лист, а заедно с вас ще са двама свещеници и двама охранители. Има редица теории за това, което се съдържа в тези тайни архиви – от машина на времето до забранени писания.

Какво бихме направили, ако можехме: да потърсим „изгубените“ части от Библията.

Зона 51

Любима на почитателите на теорията на конспирациите, Зона 51 е смятана за изоставена сграда за проучвания и е обградена от въоръжени пазачи, които охраняват постоянно и отказват достъп на всекиго.

Какво бихме направили, ако можехме: да търсим извънземни.

Северните Сентинели

Намиращ се на Бенгалския залив, този остров е обитаван от група местни хора – сентинелци, които са едни от последните незасегнати от модерната цивилизация. Индия има политика на ненамеса на острова, дори снимането е смятано за нарушение. Знаем прекалено малко за живущите на този остров, освен това, че са извънредно враждебно настроени към непознатите.

Какво бихме направили, ако можехме: да се опитаме да оцелеем, докато научаваме тайните на това нецивилизовано общество.

Остров Сюртсей

Вулканичен остров, разположен на брега на Исландия. Относително млад – открит е през 1967 година. Представлява защитен природен резерват, който е недостъпен за посетители, заради девствените земи, непокътнати от човешка намеса.

Какво бихме направили, ако можехме: може би не бихме отишли, заради опасността от изригване на вулкана, колкото и да е красива природата.

Сподели: