Кабо Сан Лукас – една гореща дестинация

Сподели:

Кабо Сан ЛукасВ това студено време, решихме да те стоплим, като те запознаем с една прекрасна и гореща дестинация, която привлича много световноизвестни звезди. Нека помечтаем и ние!

Представяме ти Кабо Сан Лукас или накратко Кабо-курортен град в щата Южна Долна Калифорния, Мексико. Градът е основан през 1917 г. и преди да се превърне в туристически магнит, е бил просто едно рибарско селище. В момента жителите му надвишават 60 000, а селският му вид е сменен с много лукс и стил.

Тук може да се насладите не само на романтични плажове, луксозни хотели и вкусна храна, но и на прекрасни моменти: каране на сърф, гмуркане, спускане с парапланер от крайморски възвишение.

Едно от нещата, които можете да направите докато пълноценно разпускате по плажовете е да погледате как морските костенурки снасят яйцата си или да се разходите до устието на реката или да наблюдават безгрижната игра на дивите птици.

Невероятният пейзаж включващ бели пясъчни плажове се смесва по невероятен начин със стръмните и изящни скални образувания, като „Ел Арко” например, в края на мястото наречено „Края на земята” – прочута забележителност където Тихия океан стига Морето на Кортес.

Благотворният климат на Сан Лукас привличат не само туристи, а и десетки китове, особено между януари и април. Те мигрират от по-студените северни води към Баха Калифорния и Кортесово море. Ще видите сив кит, син кит, кашалот и множество лодки край тях. Сивите китове предпочитат лагуните на Сан Игнасио, залива Магдалена и Охо де Лиебре.

Не забравяйте, че става дума за Мексико т.е танците и забавите до сутринта са задължителни, а пиенето на текила на такова място, е повече от велико усещане.

Сред най-големите забележителности на Кабо е Плажът на Любовта (Playa del amor), със своята изваяна Арка (El arco), разделяща Кортес и огромния Тихи океад. Може да изпозлвате лодка срещу 10$, за да стигнете до там за не повече от 15 минути. Друга атракция, непосредствено до Арката са невероятните морски лъвове, обитаващи скалите. На това място може да откриете уникален морски свят, за който не сте и подозирали.

И за да привлечем още повече вниманието ви, не може да не споменем, че това е любимата дестинация на Дженифър Анистън.

Сподели: