Как да резервирате стая в хотел онлайн?

Сподели:

хотел онлайнМнозина споделят, че ако са знаели предварително на какво трябва да обърнат внимание, преди да започнат с избора на оферта и резервация, почивката им е щяла да бъде много по-приятна. За да не си съсипете отпуската и вие, съобразете с няколко практични съвета.

Когато намерите изгодна оферта, запазете я и продължете търсенето в други сайтове. Не рядко се случва цената за една и съща стая и екстри цената да е различна в различните сайтове.

След като направите резервацията си онлайн, свържете се с хотела, за да потвърдите заявката си. При разговора си със служител може да се стигне до смяна на вече резервираната стая с по-подходяща или с включването на някои екстри в цената.

Препоръчително е да имате имейла, потвърждаващ резервацията ви в хартиен вариант. Така ще ви е по-лесно да го покажете на рецепцията при пристигането си. В разгара на сезона служителите са претоварени и понякога се допускат грешки при резервациите. Така ще можете да докажете за какво сте платили предварително.

Добре е първо да си намерите изгодна оферта и да резервирате хотел, а след това, в зависимост от резервацията си, да пуснете молбата си за отпуск.

Не бързайте да правите резервация, преди да сте разгледали офертите поне в 2-3 сайта. Различните сайтове предлагат различни оферти за едни и същи хотели и стаи.
Не се отказвайте от престоя си даден хотел, защото в един сайт за резервации местата са се изчерпали. Проверете в други сайтове. Твърде възможно е на различните сайтове да са предоставени определен брой места.

Когато правите резервация за хотел, винаги имайте и резервен вариант—не взимайте оферта, който не позволява отмяна на резервация. Много често по-евтините резервации не включват опцията за отмяна на резервацията. Четете внимателно и ситните букви, за да сте наясно какво може и какво не. На всеки се случва да попадне в ситуация, която изисква промяна в плана.

Сподели: