Кой къде смята да почива през лятото

Сподели:

БанскоНаближава лятото. Всеки от нас се замисля за предстоящата отпуска, къде ще почива, по какъв начин ще си изкара ваканцията.

Все повече и повече българи избират да прекарат лятната си отпуска в планината, вместо на море. Един от най-популярните български зимни курорти – Банско, е предпочитано място за почивка както за българи, така и за много чужденци. Хотели в Банско през цялата година посрещат своите гости, идващи не само от различни градове на България, но и от други части на Европа: от Румъния, Гърция, Македония, Англия и др.

Въпреки кризата се очакват и руснаци, а също украинци и беларуси. Тези от нас, които обичат чист въздух, планина, разходки в пара, красива природа – със сигурност ще изберат за своята почивка прекрасния ни зимен курорт Банско, който може да се похвали освен с изключително изгодни цени, също и с националния парк Пирин, пълен с туристически маршрути, пътеки и изненади, които непременно ще ви покорят.

Освен това ще ви предложат екскурзии до езерото Окото и интересни културни програми.

Не всички обичат планината. Има и такива, които с нетърпение очакват лятото, за да отидат на море и да събират за зимата запас от слънчеви лъчи на гостоприемното българско Черноморие. Има чужденци, които предпочитат България пред другите европейски курорти. Страната ни предлага първокласно обслужване, интересни програми, достъпни цени.

Има и много руснаци, които през последните няколко години не само идват на почивка у нас, но и купуват жилища с цел да се преместят да живеят целогодишно в България.

Ако преди няколко години те масово изкупваха жилища по Българското крайбрежие, предимно в Слънчев бряг, Несебър, Созопол, то сега купуват едностайни и двустайни апартаменти в по-големите градове на страната, особено в Бургас, в Поморие, във Варна и София, където ще могат да живеят през цялата година.

Малка част от по-заможните българи предпочитат да почиват в екзотични дестинации, но повечето българи избират почивка в родната си държава или в Турция и Гърция.

Каквото и да решим, където и да изберем да почиваме, – важно е да се погрижим за себе си, важно е да намерим време за почивка, отдих и релакс. Непрекъснатия стрес в ежедневието, напрежението на работа и в къщи и изтормозват психически и физически, изнервят ни, правят ни по-злобни и докачлив. Почивка винаги се отразява добре на организма ни. Тя ни вдъхва живот, зарежда ни енергия, дава ни нови сили и кураж да продължим напред.

Сподели: