Приказна Коледа в Прага

996
0
Сподели:

Коледа в ПрагаЧешката столица е забележителна по всяко време на годината, тъй като невероятният исторически дух на Стара Европа привлича бързо посетителите на града. Стотиците кули, църкви, замъци и живописни улички в града ще ви потопят в атмосферата на отдавна отминали времена и епохи. Неповторимият му облик е създаден от преплитането на множество стилове – от романски и готика през ренесанс и барок до кубизъм.

На Коледа обаче, този магнетичен град се превръща в олицетворение на всичко, което имаме като най-приказна представа за празника. Централният площад- Staromestske namesti се трансформира в коледен пазар, където се предлагат ръчно изработени кукли, дървени играчки и всякакви сувенири, украси и забавления за празника, а танците на деца в традиционни носии и посетители, които с нетърпение искат да станат част от всичко това го превръщат в най-оживеното място в града.

Независимо от времето магазинчетата са винаги отворени, претъпкани и бликащи от енергия. Празничната атмосфера се усеща навсякъде, но ако добавите и един традиционен пикантен ликьор- шот Бешеровка, хапка от Trdelnik (сладкиш с канелена захар) и приятна компания, то със сигурност сте готови за едно от най-добрите преживявания на Коледа.

Най-добрите места за коледни покупки, където ще намерите всичко на едно място – Kotva в историческия център на Прага, четириетажния магазин Tesco недалече от Вацлавския площад, двуетажния Carefour. Ценителите на търговската марка- Bata могат да посетят най-известния магазин за обувки на Вацлавския площад. А най-голямата дискотека, на четири етажа, се намира до Карловия мост. Там можете да се насладите на многообразни стилове музика, евтина бира и щур купон.

Коледата в Прага съчетава модерното и традиционното, за да създаде настроение, под различни форми за всички жители и туристи!

Сподели: