Планирай почивка в Италия

Сподели:

почивка в ИталияИталия е много красива държава и една от най-посещаваните туристически дестинации.И все пак, трябва да се съобразите с някои обстоятелства и местни особености, докато организирате ваканцията си, които ще ви спестят доста време и нерви.

Езиковата бариера

Преди да сте стигнали твърде далеч в подготовката на италианската си почивка, преценете доколко добре говорите италиански, защото, в противен случай, ще си създадете неудобства още с пристигането.Това, разбира се, не означава, че трябва да бъдете дипломиран лингвист по италиански, но няколко основни фрази от разговорника биха ви спестили куп неприятности и недоразумения.

Климатичните условия

Те са важен фактор, без значение къде пътувате. Италия е известна с благоприятния си мек климат, повлиян от Средиземно море, което опасва страната.По – голямата част на Италия е с много приятен климат, характеризиращ се с дълги и горещи лета и кратки, меки зими.За италианците най – хубавото време от годината е краят на лятото или ранната есен, което потвърждава и напливът на туристи в страната през този период.

Мобилните връзки

Те са другото обстоятелство, което трябва да предвидите.Това се налага, защото повечето хотели няма да ви осигурят телефон в апартамента, в който ще отседнете. И тъй като Италия притежава една от най – добре функциониращите клетъчни мрежи , ако имате мобилен телефон, ще имате и връзка със света.

Влаковете

Поради факта, че влаковете са най – често използваният транспорт в Италия, ще ви бъде полезно да си купите разписание с графика, основните спирки и маршрути в страната.Така, освен че ще спестите време, ще можете да организирате кога, с какво и за колко време ще стигнете до местата, които искате да посетите.

Сподели: